DSC 1079W ostatnim tygodniu zajęć w szkole uczniowie 1gr/3TZ uczyli się zasad sporządzania ciasta francuskiego. Poznali i ćwiczyli różne sposoby formowania wyrobów z ciasta francuskiego. Takie wyroby można przygotować jako zakąski podczas sylwestra lub karnawałowych spotkań. Jako nadzienie można wykorzystać owoce, masy (makową, serową) lub wytrawne nadzienia z kapusty, mięsa, pieczarek, szpinaku, pesto, itp.

 {gallery}szkola_pliki_2021_22/kar_z_pomyslem_2021{gallery}

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.